Emballator expanderar i norra Europa med ett förvärv av Franska Avez

Emballator, en ledande tillverkare av förpackningslösningar meddelar sitt förvärv av Avez och gör genom det en strategisk expansion av sina tillverkningsmöjligheter i norra Europa. Transaktionen genomfördes den 28 juni 2024.

Avez, som ligger i Wattleros, Frankrike, är en uppskattad leverantör till kunder inom olika sektorer, inklusive kemi- och färgindustrin. Företaget specialiserar sig på att tillverka industriella metallförpackningar av tennplåt anpassade för farligt gods. Avez grundades 1950 av familjen Avez. Företaget förvärvas från andra generationens syskon Antoine och Thomas Avez, som kommer att stanna kvar en tid för att säkerställa en trygg överlämning.

”Med detta förvärv svarar vi på våra kunders önskemål om att utöka vårt erbjudande till dem, både vad gäller produktsortiment och geografisk räckvidd. Avez kundbas, starka produktutbud och deras tillverkning i norra Frankrike kommer att vara ett utmärkt komplement till Emballator”, säger Christian Höglund, ansvarig för Emballator Paint & Construction Northern Europe.

Vi är glada att ansluta oss till en grupp som delar våra kärnvärden och mål.

Thomas Avez, verställande direktör och kommersiellt ansvarig för Avez.

“Vi är glada att ansluta oss till en grupp som delar våra kärnvärden och mål. Det är tryggt att veta att vårt arv kommer att föras vidare av någon med passion och engagemang”, säger Thomas Avez, verställande direktör och kommersiellt ansvarig för Avez.

Antoine Avez, verställande direktör och tekniskt ansvarig för Avez, tillägger: ”Som en del av Emballator är jag mycket säker på att vi kan erbjuda fler nya och hållbara lösningar till våra kunder.”

Christian Höglund avslutar: “Jag är verkligen glad och stolt över att familjen Avez har litat på oss för att förvärva deras företag. Vi välkomnar hela Avez-teamet varmt till Emballator Group och ser fram emot en ännu starkare framtid tillsammans.”

Om Emballator

Emballator-gruppen erbjuder förpackningslösningar inom en rad olika produktområden och i olika material som tillsammans gör att vi har Nordens bredaste sortiment av förpackningslösningar. Emballator-gruppen producerar förpackningslösningar till ett flertal branscher så som livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin, kemtekniska produkter och hälsoprodukter inom kroppsvård och kosmetik.Gruppen har ungefär 900 anställda och en årlig omsättning på ca 2,7 miljarder svenska kronor. Emballator har 10 tillverkningsenheter i Sverige, Finland och Storbritannien.

Läs mer på emballator.com

Om Avez

Avez grundadess 1950 av familjen Avez och ägs nu av andra generationens syskon. Företaget ligger i Wattrelos nära Lille och den Belgiska gränsen. Avez specialiserar sig på att tillverka industriella metallförpackningar av tennplåt anpassade för farligt gods Företaget har 44 anställda och en årlig omsättning på 30 miljoner Euro.

Läs mer på avez-fr.com