Daniel Johansson tar över som VD för Varbergs Kakelhus

Sedan 2020 har Herenco byggt upp starka marknadspositioner inom golv- och plattsättningsentreprenad i Småland, Blekinge och Halland. Varbergs Kakelhus är ett av flera ledande lokala företag som förvärvats. Företaget blev en del av Herencos affärsområde Flooring i början av 2022. Varbergs Kakelhus har mer än 30 års erfarenhet av plattsättning, badrums- och köksrenoveringar samt nybyggnation i Halland och Göteborgsområdet.

Nu tar Daniel Johansson över rollen som VD i Varbergs Kakelhus efter Magnus Johansson, som tillsammans med Peter Svedman tidigare ägde företaget. Magnus kommer att jobba kvar i bolaget som entreprenadansvarig och Peter kommer även fortsättningsvis jobba i driften, med särskilt ansvar för Göteborgsområdet.  

Daniel började på Varbergs Kakelhus 2009 som plattsättare. Han har därefter haft många olika roller i bolaget, bland annat har han jobbat i butiken, varit arbetsledare, samt jobbat med kalkylering, kvalitet och IT.  

Jag är otroligt ödmjuk och tacksam för förtroendet att ta över rollen som VD för Varbergs Kakelhus

Daniel Johansson

”Med erfarna och dedikerade medarbetare ser jag fram emot att fortsätta utveckla företaget och stärka vår position på marknaden. Tillsammans ska vi bygga vidare på våra framgångar och möta framtidens utmaningar, inte minst den gröna omställningen mot ett hållbart byggande. Jag ser fram emot att göra denna spännande resa tillsammans med Herenco”, fortsätter Daniel Johansson. 

”Det känns som en bra och naturlig lösning att Daniel tar över VD-rollen. Han har jobbat länge på Varbergs Kakelhus och känner bolaget väl. Det faktum är Magnus och Peter fortsätter i företaget borgar också för kontinuitet och en smidig övergång, vilket är positivt för kunder och medarbetare”, säger Anders Davidsson, VD för Herenco och tillförordnad Affärsområdeschef Flooring.  

Daniel, som bor med sambo och två barn i Varberg, kommer att tillträda sin nya tjänst som VD den 1 juli.  

Bild: Daniel Johansson (mitten) tar över som VD för Varbergs Kakelhus. Med på bilden är även Magnus Johansson (höger) och Peter Svedman.