Människor

Conrad förstärker Herencos AI-team

Herencos AI-team grundades 2021 och förstärks nu med ytterligare en person. Att bidra till Herenco-bolagens utveckling är ett av målen med teamet som nu utökas med Conrad Tingström.

– Det här känns väldigt spännande och kul! Jag ser framemot att bidra till att bygga upp AI-avdelningen och tror att jag kommer lära mig fantastiskt mycket i den här rollen. Mycket av mitt arbete kommer att vara att förstå organisationen och lära mig den för att se var vi kan bidra med AI-lösningar, säger Conrad Tingström.

De senaste två åren har Conrad läst AI Engineering-programmet på Jönköpings Tekniska Högskola och han spenderade våren med att göra sitt examensarbete hos just Herenco.

– Det känns som jag redan känner organisationen till viss del och jag tyckte det var väldigt kul under projektet, så jag har en bra känsla av företaget och rollen. Att arbeta nära Jonatan (Flyckt, Data Scientist på Herenco) har också varit värdefullt, det är väldigt bra att ha någon kompetent att kunna bolla och diskutera med.

Examensarbetet handlade om att, tillsammans med Herencos helägda innehav Emballator, ta fram en AI-modell för att förutspå försäljning.

– Projektet innebar att kolla på historiska data och baserat på dem och AI-modeller förutspå vad som kommer hända i framtiden. Mer specifikt genom att automatiskt hitta mönster och gruppera artiklar för att bygga bättre modeller och bidra med kunskap till Emballator. Ett väldigt roligt projekt som jag hoppas kunna fortsätta utveckla i min roll.

Conrad är uppvuxen i Gnesta och flyttade till Jönköping för att börja gymnasiet. Nu bor han i Huskvarna med fru och barn och spenderar så mycket tid som möjligt med dem på fritiden.

– Jag vill vara en så bra förälder som möjligt så jag spenderar så mycket tid som möjligt med mina döttrar. Vi är utomhus ganska mycket, kollar på djur och natur. De vill gärna lära sig nya saker och jag tycker om att sprida kunskap. Jag har också ett stort intresse för hållbarhet och försöker tänka igenom hur jag kan bidra mer till att minska bland annat energiförbrukning och klimatavtryck.

På vilket sätt har du med dig ditt hållbarhetsintresse i den nya rollen på Herenco?

– På många sätt, skulle jag säga. Dels kopplat till att jag har en dator som behöver stå på dygnet runt för att generera AI-modeller och det drar en hel del energi. Dels kopplat till hur vi kan minska klimatavtrycket för Herencos bolag. Jag tänker också mycket på den etiska delen kopplat till AI och hur vi kan se på det, det är viktigt att reflektera kring hur och var vi använder AI, säger Conrad.