Människor

Conny har följt Herenco på nära håll i över 40 år

Conny Andersson

Fastigheten i hörnet av Västra Storgatan och Kapellgatan - mer känt i Jönköping som JP-huset - har varit Conny Anderssons arbetsplats i över 40 år. I olika roller har han på nära håll följt Herencos utveckling och varit en viktig del i utvecklingen av fastighetsbolaget Hamhus.

Redan som 15-åring fick Conny jobb som kontorsvaktmästare på Jönköpings-Posten, som då ägdes av Herenco. Förutom en tvåårig sejour utanför koncernen har Conny varit anställd inom Herenco. Under tidigt 80-tal arbetade han med en stor ombyggnation av fastigheten på Skolgatan som då rymde Jönköpings-Postens annonsavdelning, redaktion och sätteri och det projektet minns han väl.

– Det var väldigt spännande det året. Samtidigt som ombyggnationen skedde skulle produktionen fungera. Vissa avdelningar minns jag att vi flyttade fem gånger innan de var på rätt plats. Det var mycket jobb, spännande och ett gott samarbete, berättar Conny.

"Det har varit fantastiskt att jobba här. Att följa hur koncernen har utvecklats har varit fantastiskt."

Conny Andersson

Att be Conny berätta om sina år inom Herenco medföljer många historier. Men också insikten att det har handlat om mer än ett arbete.

– Många minnen är kopplade till alla människor jag har träffat genom åren. Det har varit lärorikt att jobba med många personer och jag som gick direkt från årskurs 9 till att börja jobba har lärt mig mycket. Nästan varje dag har varit en skola och jag har träffat många duktiga yrkesmänniskor, säger Conny och lägger till:

– Det har varit fantastiskt att jobba här. Att följa hur koncernen har utvecklats har varit fantastiskt. Jag har gjort rätt val som har varit här.

Olika roller

2010 grundades Hamhus och med det ett bolag helt fokuserat på fastigheter. Att Hamhus ska växa genom förvärv av fler fastigheter har varit ambitionen från start och det är nu på senare år det har blivit verklighet. I rollen som Teknisk fastighetsförvaltare har Conny arbetat med ombyggnationer, tekniska installationer samt frågor som rör drift och underhåll.

– Från början handlade min roll om att rädda fastigheter, vi lade mycket energi på moderniseringar och energieffektiviseringar. Det har även blivit en hel del lokalanpassningar till olika verksamheter och att det händer saker hela tiden skulle jag säga är det roligaste med fastighetsbranschen. Det är många kontakter med hyresgäster och leverantörer.

Och även om Hamhus fastighetsbestånd har vuxit med åren är det en fastighet som Conny har vurmat lite extra för.

– JP-huset är speciellt för mig, det har varit som ett andra hem för mig. Min själ är här.

Conny Andersson utanför fastigheten som han själv beskriver som ett andra hem.
Conny Andersson utanför fastigheten som han själv beskriver som ett andra hem.
”Tydlig utvecklingspotential”

Under åren har Herenco utvecklats från en koncern fokuserad på dagstidningar till bland annat förpackningar. På nära håll har Conny följt utvecklingen – på flera sätt.

– Jag har haft mycket kontakt med Lovisas föräldrar Stig och Christina och nu är det mycket med Lovisa och Carl-Mikael. Det har varit jättekul och jag har alltid känt mig uppskattad. Jag kommer ihåg när Lovisa var liten och hon var med mig ibland. Det har varit fantastiskt att ha den kontakten, berättar Conny och fortsätter:

– Och det finns en så tydlig utvecklingspotential i koncernen. Jag är inte involverad i alla bolag men det är kul att se hur de utvecklas. Det är massa olika spännande ben och en bra mix.

"Conny är genuint godhjärtad och har aldrig sagt ett ont ord om någon. Han har alltid haft ett öppet sinne för hur saker ska lösas och aldrig stannat i givna sanningar."

Lovisa Hamrin, ägare och arbetande ordförande Herenco

Lovisa Hamrin, ägare Herenco, beskriver att Conny har bidragit på många plan – både med sin personlighet och sitt lösningsorienterade sätt.

– Conny är genuint godhjärtad och har aldrig sagt ett ont ord om någon. Han har alltid haft ett öppet sinne för hur saker ska lösas och aldrig stannat i givna sanningar. En jätteviktig del i hans sätt att verka är ansvarstagandet som oftast har gått en bra bit längre än den praktiska frågan. Conny har en så härlig personlighet bara för den han är, säger Lovisa och tillägger:

– Vi, jag och Carl-Mikael, vill tacka Conny för en fantastisk tid. Han har varit rolig att jobba med och bidragit mycket med sitt goda humör.

Ny vardag väntar

Efter över 40 år på Herenco är det dags för Conny att lämna in sitt passerkort. Från mitten av januari väntar en ny vardag.

– Min plan är att ta dagen som den kommer. Jag tror inte att jag kommer vara sysslolös utan ser fram emot att fylla dagarna med skog, båt och hus. Jag är inte orolig för att jag inte ska ha något att göra, men det kommer att bli annorlunda. Det har varit skitkul att vara en del av resan och jag har alltid trivts och haft trevliga människor runt mig, säger Conny.