​Hövding nominerade till svenskt exportpris

Malmöföretaget Hövding är uppmärksammade och nominerade till svenska exportpriset för kreativa och kulturella näringar. Priset delas ut av utrikesminister Ann Linde under en ceremoni på UD den 23 oktober. Med priset vill regeringen lyfta personer eller företag som under 2019 bidragit till både svensk export och en stärkt Sverigebild i utlandet.

”Det är stort för oss att vara nominerade och uppmärksammade för detta pris, och en bekräftelse på det arbete vi gör varje dag för att få ut Hövding i världen. Vår exportresa har bara börjat. Idag finns Hövding på över 250 000 cyklister runt om i världen och vår ambition är att vara med och skydda många fler”, säger Fredrik Carling, vd på Hövding.

Det är tredje året som priset ska delas ut och de som nomineras är verksamma inom någon av de kulturella och kreativa näringar där Sverige och svenska företag utmärker sig internationellt. Exempelvis arkitektur, design, dataspel, design, film och TV-produktion, fotografi, konst, litteratur, mode samt scenkonst. De nominerade i år, förutom Hövding (design) är Filmlance (som ligger bakom serierna Bron och Kalifat), Unga Klara (scenkonst), Très Bien (mode) och Goodbye Kansas Studios (film och visuella effekter).

”Sverige förknippas mycket med säkerhet och flera andra företag har satt Sverige på kartan tidigare när det gäller detta. Vi är stolta att vi kan föra det arvet vidare genom en säkerhetsprodukt som redan räddat många tusen cyklister från allvarliga skador vid olyckor”, säger Fredrik Carling.

Läs mer om priset här.