Marie Kristoffersson

Du är ny underhållschef på Emballator i Ulricehamn, kan du berätta lite mer om din roll?
I min roll ingår det att sätta ihop rutiner och strategier för förebyggande underhåll. Det innebär i mångt och mycket att vi ska hamna i en situation där vi gör åtgärder i våra maskiner innan det går fel, att vi har en bemanning som är korrekt i förhållande till den arbetsbelastning som vi har, att vi har en säker arbetsmiljö och att vi har medarbetare som trivs på jobbet. Alla dessa områden är lika viktiga! En annan sak jag gör är att jag varje morgon klockan 7.00 kör mitt så kallade ”vänster-varv”. Då cyklar jag runt ett varv i hela verksamheten; Säger god morgon, pratar lite och kollar läget med alla, för att se, höra och bekräfta.

Vad fick dig att söka till Emballator och vad är det bästa minnet hittills?
Jag såg Emballators annons för tjänsten men det var först när jag blev uppringd som jag kände att ”det här måste jag ju testa”. Jag gick på min första intervju och fastnade direkt för Emballator. Mitt första intryck av Emballator var superbra och jag kände att jag ville gå vidare i processen. Ett av mina önskemål innan jag skrev på anställningsavtalet var att jag skulle få träffa skiftledarna, då det är viktigt för mig innan jag går in en ny roll att jag får en känsla för de jag ska arbeta med. Såklart kan det finnas saker att jobba på, men det ska kännas bra i magen och i hjärtat.

Vad är du mest stolt över så här långt i karriären?
Att jag har vågat! Jag har alltid jobbat inom branscher som traditionellt sätt är tekniktunga och domineras av män. Dessutom saknar jag den bakgrunden som jag kanske förväntas att ha i en roll som underhållschef, för jag har inte den mekaniska bakgrunden och jag är heller inte maskiningenjör – men jag är en ledare. Jag kommer inte att laga maskinerna åt dem, för det blir nog inte så bra då, men jag kommer att se till att min grupp har rätt förutsättningar att göra det allra bästa, för det kan jag!

Maries tre tips för personer inom samma yrkesroll:
1. Våga göra misstag, för att det är då du lär dig.
2. Var tillgänglig och närvarande som ledare.
3. Lyssna in den erfarenhet som du har i din egen grupp, för ingen kan dra hela lasset själv.