Malin Allgurin

Du arbetar sedan en tid tillbaka som analytiker på Herenco – vad gör egentligen en analytiker?
I min roll som analytiker här på Herenco har jag fått jobba mycket med analys kring potentiella bolagsförvärv och deras marknader. Vi tittar väldigt brett på olika marknader och bland annat investerade vi i ett designbolag som heter #ÄLSKAPLÅT och har då tittat lite på designmarknaden. Det är viktigt att ha koll på intressanta bolag i spännande branscher som har potential att växa framöver. Men det viktigaste av allt är att vi hittar människor som vi tror på och vill arbeta med. Engagerade och drivna människor som vill jobba i samma anda som övriga medarbetare på Herenco. Det ska stämma väl överens med vår Gröna påse och Code of conduct.

Vilka är de största utmaningarna med yrket och vad är det bästa och mest utvecklande?
Den största utmaningen för mig är att det har varit väldigt varierande men samtidigt är det, det bästa och det som utvecklar mig. Det är otroligt lärorikt då vi arbetar väldigt brett med olika bolag och olika branscher. Det är verkligen så roligt!

Hur är din upplevelse av Herenco så här långt?
Min upplevelse av Herenco så här långt är bara positiv och det känns bara bättre och bättre ju mer jag jobbar, det är verkligen ett spännande bolag med mycket driv och engagemang. Vårt ledord är ju ”Always create future” och Lovisa, vår ägare, trycker mycket på att vi ska ha kul i det vi jobbar med. Det är utvecklande att få arbeta på ett bolag som vill vara med och skapa morgondagen!

Har du något knep för att få till vardagen på bästa sätt?
Mitt bästa sätt är att prioritera. Känn av vad som är mest viktigt och fokusera på det. Det är viktigt att våga fråga om det är något som man är osäker på. Jag har bara fått positiv feedback från mina kollegor här på Herenco när jag bett om hjälp eller bett någon förklara något som varit oklart för mig.