HR-ansvarig till Herenco

Vi söker en verksamhetsnära och driven HR-ansvarig till Herenco som på koncernnivå ska leda och utveckla gruppens HR-arbete.

Om tjänsten
Som HR-ansvarig förväntas du stötta och utmana bolagen till ökad tillväxt och lönsamhet. Du kommer att arbeta på både strategisk, taktisk och operativ nivå och genom ett affärsdrivet HR-arbete tydliggöra och utveckla de olika rollerna på bolagen. Du förväntas utveckla och implementera HR-processer samt skapa delaktighet och engagemang för HR, medarbetarskap och ledarskap i de olika verksamheterna. I rollen kommer du arbeta stödjande med respektive koncernbolag i förekommande personal- och arbetsrättsfrågor. Som HR-ansvarig arbetar du kontinuerligt med att identifiera synergier och sprida ”best practice” mellan bolagen.

Om dig
Du har bred erfarenhet inom HR-frågor med gedigen kunskap inom området. Ledarutveckling, chefsstöd, arbetsrätt och rekrytering är områden du känner väl till och är erfaren inom. Du har en god ekonomisk förståelse och har en kommersiell förståelse och synsätt.
Som person trivs du med att bygga relationer och skapa förtroende, du har en god samarbetsförmåga och gillar att arbeta tvärfunktionellt. Du har en god kommunikativ förmåga, sätter upp höga mål och jobbar hårt för att nå dessa samtidigt som du är strukturerad och organiserad.

Om Herenco
Herenco är ett familjeföretag i fjärde generationen. Vi drivs av omsorg om samhällena vi verkar i och har ett synligt, personligt och engagerat ägarskap som skapar handlingskraft i vardagen för våra bolag. Tillsammans med våra 1,600 medarbetare skapar och säljer vi idag kundupplevelser för ca 3,5 mdr årligen. Verksamheten består av fem grenar: Emballator, PacsOn, Hall Media, Hamhus, och Vättern Industrier.

Bra att veta
Du rapporterar till Thomas Bergdahl, VD Herenco, och ingår i koncernens funktionella ledningsgrupp. Tjänsten innefattar arbete för Herencos industri och handelsbolag som omfattas av PacsOn, Emballator och Vättern Industrier. Placeringsort är Jönköping och i rollen ingår resor till koncernens bolag. Vi önskar din ansökan via Vems hemsida www.vem.se senast den 9 juni.

Ansök här: https://www.vem.se/jobb/hr-ansvarig?rmpage=job&rmjob=1686#info