CFO- Group Finance Director till Emballator Metal Group i Ulricehamn

En burk – tusen möjligheter, det är så vi på Emballator ser det. Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande roll som CFO hos oss på Emballator, ett marknadsledande bolag med stark lokal förankring. Hos oss är du med och gör ett bra företag ännu bättre.

Emballator söker en erfaren och drivande CFO som vill vara en del i bolagets framtida utveckling. Du lockas av att driva ekonomifunktionen i ett bolag som befinner sig i ständig utveckling. Som CFO utgör du ett nära affärsmässigt bollplank till VD och övriga ledande medarbetare. Du är en engagerad lagspelare och coachande ledare som kommer att vara en självklar del av ledningen.
I rollen som CFO har du det yttersta ansvaret för ekonomifunktionen när det gäller att leda och utveckla medarbetarna, processer, rutiner och system.
Du är övergripande ansvarig för redovisningen, rapporteringen, kostnads- och lönsamhetsanalys, budgetarbete, affärsplan samt strategisk IT.

Huvudsakliga ansvarsområden

• Övergripande ansvarig för ekonomifunktionen
• Personalansvar för ekonomiavdelningen
• Bollplank till VD och övriga ledande medarbetare i affärsmässiga beslut
• Uppföljning och analys av verksamhetens olika delar, produkt- och kundsegment, rörelsekapital och kassaflöde samt nyckeltal för lönsamhetsoptimering
• Identifiera, analysera och implementera processer och rutiner för ekonomiavdelningen samt bolaget i stort enligt best practice
• Månads-, kvartals- och årsrapportering
• Driva och koordinera budgetprocessen
• Finansierings och skattefrågor
• Ekonomiskt föredragande i styrelsen

Vem är du/Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är affärsinriktad och erfaren ledare med ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande. Flerårig erfarenhet från tillverkningsindustrin som ekonomichef /redovisningschef eller liknande befattningar med vana att ansvara för analys och utveckling. Erfarenhet inom business controlling är starkt meriterande. Vi ser även att du har erfarenhet av due diligence-processer och företagsfusioner. Du har goda redovisningskunskaper i grunden och är uppdaterad om vilka redovisningsregler som gäller, samt är en van användare av Excel och olika affärssystem. Vi vill även att du är analytisk med ett genuint intresse och känsla för siffror samt ett stort intresse av att arbeta nära verksamheten. Vi vill att du, utöver svenska, behärskar engelska väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att passa in hos oss och för att vara framgångsrik i rollen som CFO, är du analytisk, drivande och utvecklingsinriktad. Du är resultatorienterad med ett strukturerat arbetssätt och har en förmåga att se helheten, samt blickar framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov. Du är förtroendeingivande och din kommunikativa förmåga i tal och skrift får komma till användning både internt och externt. Som ledare är du trygg, och intresserad av att utveckla och coacha människor. Du trivs i en företagskultur präglad av professionalism, högt tempo och stort engagemang.

Placeringsort: Ulricehamn

Kontaktperson

I den här rekryteringen samarbetar vi med PS Partner i Borås, Katarina Czudowska. Välkommen att höra av dig tel. 0735-17 37 89, katarina.czudowska@pspartner.se

Tjänsten söker du på: pspartner.se/lediga-tjanster

Urval sker löpande!

Emballator Metal Group utvecklar och tillverkar förpackningslösningar för färg- och kemiindustrin. Geografiskt sträcker sig marknaden från Storbritannien i väst till Ryssland i öst och från Norden ner till stora delar av Europa. Våra enheter finns i Ulricehamn, Nybro och Tammerfors samt säljkontor i Köpenhamn och Moss. Emballator Metal Group har ca 260 anställda och omsätter ca 700 miljoner kronor. Företaget ingår i den familjeägda Herencokoncernen.

Läs mer på emballatormetalgroup.se